10 trucuri pentru a obtine aluaturi de baza perfecte

2499
SHARE
loading...

10-trucuri-pentru-aluaturi-de-baza-perfect
Succesul prajiturilor de casa depinde de raportul corect dintre ingrediente, respectarea intocmai a etapelor de preparare, pauzele de repaos pentru aluaturi.

In urmatoarele randuri vreau sa va prezint cateva trucuri pe care puteti sa le urmati pentru a obtine niste preparate perfecte.
Aluaturile de baza sunt: aluatul fraged, aluatul de pandispan, aluatul dospit etc.

Aluaturile de baza se prepara diferit dar pentru toate sunt valabile urmatoarele trucuri:

1. Daca untul este inlocuit partial cu ulei prajiturile vor fi mai pufoase.

2. Daca inlocuim jumatate din cantitatea de lapte cu apa minerala aluatul va deveni pufoase.

3. Daca in aluat se adauga o lingurita de otet prajiturile vor fi mai pufoase.

4. Incalziti usor formele sau tavile in care veti coace aluaturile astfel acestea se vor unge mai usor cu unt iar staratul de faina nu va fi foarte gros.

5. Dupa ce ati uns forma cu unt si ati tapetat-o cu faina bagati tava in congelator pentru 5-10 minute in acest fel prajiturile se vor desprinde mai usor de tava.

6. Aluatul fraged sau pentru foi se inteapa cu o furculita inainte de a fi introdus in cuptor pentru a impiedica formarea de basici de aer.

7. Vand preparati orice fel de prajituri in primele 15-20 de min ute nu deschideti cuptorul pentru ca aluatul sa nu cada.

8. Prajiturile nu trebuie racite brusc deoarece vor da inapoi. Unde permite reteta este bine sa le lasati sa se raceasca in cuptorul stins si cu usa deschisa.

9. Cum ne dam seama ca aluatul are destula umiditate: framantat dupa ce a crescut aluatul dospit nu mai trebuie sa se lipeasca de degete. Aluatul fraged trebuie sa fie omogen la framantat, daca se faramiteaza inseamna ca este prea uscat.

10 preparatele din aluat dospit vor creste bine daca in cuptor vom aseza un vas termorezistent cu apa.

Summary
Article Name
10 trucuri pentru a obtine aluaturi de baza perfecte
Description
Succesul prajiturilor de casa depinde de raportul corect dintre ingrediente, respectarea intocmai a etapelor de preparare, pauzele de repaos pentru aluaturi.
Author
Publisher Name
Retete culinare
Publisher Logo
loading...