7 sfaturi pentru chiftelute de cartofi perfecte

1026
SHARE
loading...

7-sfaturi-pentru-chiftelute-de-cartofi-perfecte[adsense float=’left’]
Am tot incercat tot felul de retete pentru chiftelute de cartofi atat de pe internet cat si auzite de la prietetne, de la mama sau bunica, unele au iesit moi, altele prea tari, unele clicoase. Toate acestea pana cand m-am uitat la emisiunile lui Jamie Oliver, acolo am observat cateva trucuri pe care el le prezenta pentru chiftelutele indiene. M-am gandit sa vi le prezint si voua in urmatoarele randuri:

1. Folositi cartofi albi la prepararea chiftelelor moi deoarece sunt mai fainosi, bogati in amidon.

2. Pentru chiftelute mai crocante sunt recomandati cartofii rosii, dar mai intai se fierb in coaja 5 minute apoi se lasa sa se raceasca, se curata si se dau pe razatoarea mare.

3. Cu cat radem cartofii mai mari cu atat mai crocante vor fi chiftelele, daca le vrem moi radem cartofii pe razatoarea mica.

4. Daca compozitia ne-a iesit prea tare, este bine sa adaugam albus de ou batut spuma sau o lingura de smantana.

5. Pentru un gust mai bun adaugati si alte legume ciuperci, morcov, telina precum si chimen sau verdeata, patrunjel, marar.

6. Compozitia de chiftelute de cartofi trebuie prajita repede altfel se oxideaza si pierde din vitamina C.

7. Chiftelutele se prajesc in baie de ulei bine incins apoi se scot sa se scurga pe prosoape de hartie.

Inca un sfat foarte practic si gustos este servira chiftelutelor cu somon afumat si o lingura de iaurt sau smantana sau gratinate la cuptor cu cascaval ras sunt o adevarata delicatese.

loading...