Aluat pentru Tarte

1022
SHARE
loading...

Am tot fost intrebata care este reteta pentru aluatul de tarta, atat dulce cat si sarata. Ei bine reteta este clasica atat pentru dulciuri cat si pentru tartele sarate, diferenta o face gustul nostru. La tartele dulci se poate adauga 1-2 linguri de zahar pudra, dar asta este obtional. In urmatoarele randuri am sa va prezint reteta de baza pentru tarte. Cu aceasta reteta nu o sa dati gres niciodata.

Ingrediente:
120 g unt rece
160 g faina
un pic de sare
3 linguri de apa foarte rece

Mod de preparare:
Ideal ar fi ca toate ingredientele sa fie tinute la frigider macar 2 ore. Cu cat ingredientele sunt mai reci cu atat crusta va fi mai reusita.
Pentru framantarea aluatului este de preferat sa folositi un robot de bucatarie, dar daa nu aveti se poate si cu mana, atata timp cat lucrati foarte repede.
Amestecati faina cu sarea apoi puneti untul si pulsati de 5-6 ori pana cand untul se incorporeaza in faian dar ina celesi timp faiana devine nisipoasa. Adaugati apa cate o lingura pe rand. Cantitatea de apa poate diferii putin in functie de caliatatea fainii.
Dupa ce s-a omogenizat aluatul dar este putin sfarmicios il adaunati intr-o bila si il puneti intr-o folie alimentara apoi il bagati in frigider pentru 30 de minute.
Puteti sa pregatiti o cantitate mai mare de aluat s-o impartiti si sa o bagati in congelator. Se pastreaza foarte bine 1 luna.
aluat-fraged-pentru-tarat-prepararea
Daca preparati cu mana aluatul cel mai bine ar fi sa incorporati untul in faina cu zdrobitorul de cartofi (cartofi piure) iar cand adaugati apa cu o furculita, abia la urma cand starngeti aluatul puteti sa va folositi mana. Caldura palmelor inmoaie untul.
Dupa ce a stat aluatul in frigider in folia alimentara, puteti intrinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina.

loading...