Ardei umpluti pane

3070
SHARE
loading...

ardei-umpluti-pane-mod-de-preparare
Aceasta este o reteta cu specific indian, este un aperitiv care se poate servi atat cald cat si rece. Se mai poate prepara si doar ardeii simpli pane insa eu am sa va prezint o varinata de ardei umpluti cu cartofi, ceapa si patrunjel verde pane.

Ingrediente:
12 ardei grasi ascutiti
Pentru umplutura:
2 cartofi medii
2 fire cepa verde sau 1/2 ceapa galbena
1 legatura mica de patrunjel verde
sare, piper, boia de ardei
chilly pudra
1/2 lingurita chimen pudra

Pentru pane:
Faina de naut 1 cana
1/4 cana faina de orez sau amidon
1/2 lingurita turmeric
un varf de chilly pudra sau boia dulce daca nu vreti sa fie picant
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare, ca si pentru piure.
Intre timp se spala ardei si se cresteaza pe lungime, se scot semintele avand grije sa nu rupem de tot ardei.
Dupa ce au fiert cartofii strecuratii de apa si sfaramatii ca si pe cartofii piure Lasati sa se raceasca putin. Tocati ceapa marunt impreuna cu patrunjeleul verde. Dupa ce cartofii s-au racit putin adaugati ceapa verde, patrunjelul si condimnetele, amestecati bine.
Umpleti toti ardeii in asa fel incat sa se poata inchide.
Amestecati toate ingredientele pentru pane intr-un castron apoi adaugati cate putina apa treptata astfel incat sa obtinem o compozitie de clatite mai groasa.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie adanca, daca aveti wok il puteti folosi. Uleiul trebuie sa fie in cantitate destul de mare astfel incat atunci cand puneti ardeii sa-i acopere.
Dupa ce s-a incins uleiul bine, la foc mediu, treceti ardeii umpluti prin compozitia de pane iar apoi ii puneti direct in tigaia cu ulei incins.
Prajiti ardeii pe rand apoi cand s-au rumenit bine soatetii pe prosoapre de bucatarie de hartie sa se scurga excesul de ulei.
Serviti ardeii impreuna cu ketchup sau chatney verde.

loading...