Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice

875
SHARE

biban-de-mare-in-crusta-de-sare-si-ierburi-aromate
In ultimul timp am tot gandesc cum sa mai prepar pestele, deoarece feltele mele sunt destul de pretentioase cand vine vorba de peste, si vreau ca macar de 2 ori pe saptamana o masa cu peste. Acum o saptamana am facut un pui in crusta de sare si ierburi aromatice, a trecut foarte repede, asa ca m-am gandit sa fac si pestele cu aceiasi metoda, am vazut reteta la TV Paprika.

Nu spun ca este ceva inventat de mine pentru ca nu este, in Italia se foloseste foarte des aceasta metoda. Ingredientele pentru aceasta reteta nu sunt scumpe, din contra sunt la indemana, se prepara repede si nu necesita atentia noastra permanenta. Se poate prepara cu orice fel de peste eu am cumparat biban de mare, deoarece chiar atunci l-au primit la Auchan.

Ingrediente:
1 biban de mare maricel al meu a avut 900 g
1 kg de sare mare
1 kg sare de masa fina
3 albusuri
coajea + zeama de la o lamaie
2 catei de usturoi
Ierburi aromate: salvie, rozmarin, frunza de dafin cate 3 crengute din fiecare
3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:
Mai intai spalati pestele si curatati-l bine de solzi, in interior de maruntaie si pielita neagra.
Intr-un castron bateti albusul spuma tare.
Tocati ierburile aromate si usturoiul, radeti coaja de lamaie si puneti-le toate intr-un castron, amestecati-le cu zeama de la lamaie si uleiul de masline. Umpleti burta pestelui cu 1/2 din mixtul de ierburi.
Bateti albusul de ou cu mixtul de ierburi aromate, apoi amestecati cele 2 kg de sare cu albusul.
Tapetati o tava cu hartie de copt apoi formati un strat de cel putin 2 cm de sare, grosime, aproximativ de marimea pestelui. Puneti pestele peste stratul de sare si acoperiti pestele cu sarea ramasa astfel incat sa sigileti bine pestele.
Bagati tava cu pestele in cuptorul incins la 200 de grade pentru 40 de minute.
Dupa ce au trecut cele 40 de minute scoateti pestele din cuptor lasati-l sa stea 5 minute apoi cu ciocanul de snitele spargeti usor crusta de sare. Scoateti pestele cu ajutorul unei spatule si puneti-l pe un platou alaturi de o lamai taiata in 4. Puteti servi pestele cu garnitura de cartofi natur, pai, mujdei de usturoi etc.