Blat de tort cu vanilie

816
SHARE

blat-de-tortMai mult ca sigur ca ati incercat fel de fel de retete pentru un blat de tort perfect, atat ca si cosnsistenta cat si ca si gust. In urmatoarele randuri am sa va prezint cea mai buna si usoara reteta de blat de tort. Un secret atunci cad preparam orice fel de blat este ca toae ingredinetle sa fie la temperatura camrei. Cel mai bine este sa le scoateti din frigider toate ingredinetele cu o seara inainte.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
4 oua mari
400 g zahar
240 ml lapte
110 g unt
1 esenta de vanilie
250 g faina
1/4 lingurita de sare

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o forma de tort sau o tava cu hartie de copt.
Puneti ouale intregi intr-un bol, adaugati putina sare apoi mixati cu mixerul pana cand incepe sa-si schimbe putin culaorea, adaugati zaharul. Mixatila viteza maxima pana cand compozitia devine spumoasa cam in jur de 10-15 minute in functie de mixerul dumneavoastra. Ouale sunt batute suficient atunci cand luam cu lingura din compozitie si turnand in fir usor inapoi in bol se vad urme cateva secunde. In acest moment adaugam faina si praful de copt cernute, mixam pana cand se incorporeaza faina. Separat topim untul apoi il amestecam cu laptele si vanilia intr-un bol. Luam din compozitia de oua 2 linguri si le amestecam cu un tel in laptele cu unt. Turnam laptele cu untul peste compozitia de ou cu faina, amestecam usor cu o spatula pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. Turnati compozitia obtinuta in tava sau forma de tort si coaceti la 180 de grade timp de 25 de minute apoi coborati temperatura la 160 de grade si mai coaceti pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt lasati baltul 10 minute in forma apoi il scoateti cu grija pe un gratar sa se raceasca.
ca sa preparati blatul de tort cu cacao scoateti din faina 2 linguri si adaugati 2 linguri de cacao. Amestecati faina cu cacao apoi o puneti peste oua.
Sfat: Puteti pastra blatul de tort in congelator timp de o luna impachetat in folie alimentara in strat dublu.