O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Bombe cu mozzarella si salam

Aceste bombe cu mozzarella sunt foarte usor de preparat si in acelasi timp foarte rapide. Aluatul folosit este unul standard pentru biscuiti cu lapte batut americani.

Ingrediente:
Pentru aluatul de biscuiti:

2 cupe de faina
7 linguri de unt rece de la frigider
3/4 cupe de lapte batut sau iaurt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de copt
1 lingurita sare
Pentru umplut bombele:
200 g mozzarella pentru pizza
15 felii de salam sau sunca
Pentru uns si garnisit:
2 linguri de lapte batut sau iaurt
un pic de sare
1 lingurita de ierburi aromate oregano, busuioc.

Mod de preparare:
Aluatul se prepara astfel:
Puneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol apoi amestecati bine cu un tel.
Adaugati untul taiat bucatele apoi incorpoarti usor untul in faina pana cand aceasta devine nisipoasa.
Adaugati laptele batut apoi feamantati repede aluaul prein presare de pe margini inspre interior.
Practic impachetati aluatul pana cand devine omogen.
Intindeti o foaie de 1 cm apoi taiati cu o forma rotunda bucati de aluat.
Taiati felii de mozarela si salam. Puneti pe fiecare bucata de aluat cate o felie de mozarella si una de salam apoi inca una de mozzarela. Sigilati umplutura cu marginile de la aluat formand in acest fel bile rotunde.
Puneti bilele pe o tava tapetata cu hartie de copt ungeti-le cu laptele batut apoi presarati putina sare si ierburile aromate.
Coaceti bombel in cuptorul incins la 180 de grade pana cnd se rumenesc.
Se servesc calde.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.