Buzunarase de pizza clazone

824
SHARE
loading...

buzunarase-de-pizza-calzone
Aceasta reteta este pentru pizza calzone, ceea ce va propun eu prin buzunarase sunt niste pizza in miniatura foarte practice, bune de pus ca si ujina la scoala sau de luat in excursii.

Ingrediente:
350 ml apa calda
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
60 ml ulei de masline
400 g faina
1 lingurita sare
200 g ardei
400 g mozzarella
32 felii de salam sau 200 g sunca
500 ml sos de rosii
1 ou pentru uns.

Mod de preparare:

Dizolvati drojdia in apa calda cu zaharul apoi lasati-o sa stea 5 minute. Puneti faina cu sarea intr-un bol si amestecati bine. Turnati uleiul si drojdia peste faina si framnatati pana cand aluatul nu mai este lipicios si se desprinde usor de pe maini si vas. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l sa dospresca 40 de minute – 1 ora.
Preincalziti cuptorul la 220 de grade.

Dupa ce a dospit impartiti-l in 16 bilute. Luati cate o biluta si intindeti-o intr-un cerc, ungeti jumatate de cerc cu sos de rosii, puneti mozzarella, ardeii taiati felii foarte subtiri si 2-3 felii de salam sau sunca taiata fasii.
Buzunarasele se pot umple cu orice ingrediente doriti.

Luati partea goala de aluat si inveliti partea cu sos, lipiti marginile bine apoi ciupiti aluatul astfel va ve-ti asigura ca este inchis bine buzunarul sau puteti sa presati cu o furculita.

Puneti buzunarasele pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi ungeti-le cu ou. Coaceti pentru 30-40 de minute sau pana cand s-au rumenit frumos pe margini.

loading...