Camembert pane cu pere caramelizate

1003
SHARE

camembert-pane-cu-pere-caramelizate
Prima data cand am mancat camembert pane a fost intr-un restaurant italinan. Acesta mi-a fost servit cu dulceata din fructe de padure si cartofi la cuptor, o bunatate. aci pentru pranz am pregatit si eu camembert panae dar cu pere caramelizate a iesit nemaipomenit.

Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru perele caramelizate:

2 pere
4 linguri de ulei de masline
3 linguri de otet balsamic
1 lingura de zahar
2 linguri de miere

Pentru camember-ul pane:
4 bucati de camember 100 sau 125 g bucata
4 linguri faina
3 oua
300 g cus cus fin daa nu aveti este bun si pesmetul

Mod de preparare:

Puneti camemberul in congelator pentru 25 de minute.

Intr-o tigaie puneti otetul balsamic, uleiul de masline si zaharul apoi puneti tigaia la foc mediu. Cand incepe sa fiarba adaugati perele scuratate si feliate. acoperiti tigaia si lasati 25 de minute sa se caramelizeze. In timp ce se caramelizeaza perele intoarceti-le pe ambele parti iar daca scade prea mult sosul adaugati 1 lingura de apa. Inainte cu 5 minute de a fi gata perele adaugati mierea si lasati sa fiarba fara capac.

Camemberul in preparam astfeli:
Scoateti camemberul din congelator apoi treceti-l prin faina, ou si cus cus sau pesment dupa care il bagati iar in congelator 10 minute. Intre timp puneti o tigaie mai adanca pe foc. in tigaie puneti ulei cam cat sa acopere camemberul in momentul in care il bagati in tigaie. Lasati uleiul sa se incinga bine. Dupa ce s-a incins uleiul scoatem branza din congelator apoi o trecem iar prin ou si cus cus sau pesmet dupa care o bagam in uleiul incins la foc mediu.
Lasam sa se rumeneasca camemberul pe ambele parti.
Sreviti camemeberul fierbinete cu feli de para caramelizata deasupre si cartofi wegies.

* Este obligatoriu sa bagati branza in congelator inainte si dupa prima imbaiere in ou si pesment, pentru ca in acest mod branza nu se va imprastia in ulei.