Cartofi noi la cuptor cu ulei de masline si rozmarin

863
SHARE

Cartofii noi la cuptor sunt preferatii mei, abia astept sa vina primavara sa ma pot delecta cu ei. Se pot servi alaturi de nenumarate preparate, dar si asa simpli alaturi de o salata de primavara, yammmmi abia astept.

Ingrediente:
1 kg de cartofii noi mici cat o pruna de preferat dar sunt buni oricare
2-3 fire de rozmarin
100 ml ulei de masline
5 catei de usturoi
sare mare si piper

Mod de preparare:

Spalati cartofii bine cu ajutorul unui burete apoi punetii pe un prosop si uscatii bine. Intr-un bol puneti rozmarinul tocat marunt, piperul si uleiul de masline amestecati bine apoi puneti cartofii in bol si amestecatii bine pana cand sunt acoperiti bine cu ulei si rozmarin. Punetii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaratii cu sare mare, adaugati si cateii de usturoi sfarmati. bagati tava in cuptor si coaceti la foc mediu pana cand cretofii unt rumeni la siprefata si moi in interior.
Aceasta este o metoda care necesita mai mult timp de coacere.
A doua metoda care este un pic mai repida este:
Dupa ce ati spalat cartofii puneti o oala cu apa cu sare la fiert cand a dat in clocot apa cu puneti cartofii in apa si lasati sa fiarba 5 minute. Scoateti cartofii pe un prosop de bucatarie ii stergeti apoi ii bagati in uleiul cu rozmarin. Puneti cartofii pe tava tapetata cu hartie de copt, presaratii cu sare mare, adaugati si cateii de usturoi sfarmati si bagatii in cuptor la foc mediu-mare.
Daca folositi cartofi mai mari puteti sa-i taiati in jumatate.
Din cauza ca am fiert putin cartofii acestia vor avea o crusta crocanta la exterior iar in interior vor fi moi adica perfecti.