O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Chec cu zucchini, morcov si mere

chec-cu-zucchini-morcov-si-mere

Un chec delicios si in acelasi timp sanatos, copii mei il adora, iar eu sunt fericita pentru ca in acest fel am introdus 2 legume si 2 fructe in alimentatie. Continutul de fructe si legume ii da o nota aparte si o mare varietate de texturi.
Ingrediente:
230 g unt, 400 g zahar, 3 oua, 60 ml suc de portocale, 1 esenta de vanilie, 400 g faina, 1/2 lingurita sare, 1 praf de copt, 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de scortisoara, un varf de cutit cuisoare, un varf de cutit nucsoara, 2 morcovi mari rasi, 1 dovlecel ras fara samburi si miez, 1 mar mare ras nedecojit, 1 mar decojit taiat bucatele, 1 cana nuci tocate marunt.

Glazura:
330 g zahar pudra, 2-3 linguri de suc de portocala.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava pentru chec cu hartie de copt.

Curatati morcovul, dovlecelul apoi datii pe razatoarea mare impreuna cu marul nedecojit.

Al dopilea mar curatati-l de coaja si taiati-l cubulete. Intr-un bol mai mare amestecati faina, zaharul, sare, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, bicarbonatul de sodiu.

Adaugati untul ai incorporatil in faina. Separat bateti ouale cu sucul de portocale si esenta de vanilie, apoi turnatile peste faina. Adaugati morcovi rasi, dovlecelul, nuca tocata, marul ras si cel tocat marunt.

Amestecati bine compozitia apoi turnati-o in tava tapetata cu hartie de copt.

Bagati tava in cuptor si coaceti checul pana cand s-a rumenit bine aproximativ 1 ora.

Cand este copt checul il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca in tava.

Cand s-a racit scoatem checul din tava, scoatem si hartia de copt apoi preparam glazura amestecand zaharul pudra cu 2-3 linguri de suc de portocale. Cu ajutorul unei linguri turnati peste chec glazura.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.