Chifteluta cu mozzarella

772
SHARE
loading...

chifteluta-cu-mozzarella1[adsense float=’left’]Aceasta chiftelutata este foarte gustoasa, usor de preparat si nu foarte scumpa. Tinanad cont de ingredientele pe care le folosim pentru a o prepara este un preparat excelent pentru masa se sarbatori sau chiar pentru o masa de dumonica in familie.
Ingrediente:
1 kg carne de vita tocata
2 oua
2/3 cana pesmet
Sare, piper si boia de ardei afumat, dupa gust
250 g felii bacon
130 mozzarella, tocat
1/2 ceasca sos de gratar sau amestec de ketkup si mustar in proportie de 1 la 1/2.

Mod de preparare:

Carnea de vita se pune intr-un bol. Separat se bat ouale cu sarea, piperul, boiaua afumata si jumatate din sosul de gratar. Puneti peste carne pesmetul apoi adaugati ouale condimentate, amestecati bine pana cand s-a omogenizat compozitia.
Tapetati o tava de chec cu hartie de copt apoi asezati feliile de bacon pe fundul tavi si pe margini lasand sa atarne in exteriorul tavii in asa fel incat sa ramana destul bacon ca sa acoperim carnea.
Punem jumatate din cantitatea de carne peste bacon, pe mijloc punem mozzarella taiata felii, acoperim cu carnea ramasa apoi nivelam cu mana presand usor. Cu feliile de bacon imbracam toata suprafata carnii, ungem cu o parte din sosul de gratar ramas. Bagam tava la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce au trecut cele 40 de minute scotem tava si ungem iar cu sos de gratar si mai dam la cuptor pentru 20 minute. Cand s-a copt scoatem tava si lasam sa se raceasca 10 de minute dupa care scoatem chifteluta din forma cu hartia de copt cu tot, desprindem usor hartia si o portionam chifteluta in felii mai grosute.
Photo: http://www.savorynothings.com/mozzarella-stuffed-bacon-wrapped-meatloaf/

loading...