O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri cu carne

Chili Mac – macaroane cu sos chili

chili-mac-macaroane-cu-sos-chili
Aceasta reteta se pregateste intr-o tigaie deci nu trebuie sa spalati multe oale. Aceste paste sunt numite si “Pastele lenesului” pentru ca nu necesita un efort prea mare de preparare sau o ordine stricta de gatire a ingredientelor.

ingrediente:

1 lingura de ulei
1 ceapa medie
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
1 ardei iute verde
3 catei de usturoi
1/2 lingura fulgi de ardei rosii
500 g carne tocata de vita sau amestec
1 cana de sos de rosii
1 conserva de rosii cubulete
2 cani de supa de pui
250 g macaroane mici
1 lingurita de chili pudra
1 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita boia de ardei afumata sau dulce
1 cana de cascaval ras
patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare:

Puneti pe foc o tigaie mai adanca sau un wok apoi adaugati uleiul, ardeiul rosu si verde tocat marunt impreuna cu ceapa tocata. Caliti pana cand ceapa se inmoaie aproximativ 5 minute apoi adaugati usturoiul tocat si fulgi de chili si mai caliti 1 minut.

Adaugati carnea tocata si caliti 10-12 minute pana cand se prajeste bine amestecand continuu.
Dupa ce s-a prajit carnea adaugati sucul de rosii, rosiile cubulete, supa de pui si condimentele, amestecati bine si lasati sa dea in clocot. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati pastele si lasati sa fiarba la foc mediu 12-13 minute pana cand pastele s-au fiert.

Cand pastele sunt fierte al denta opriti focul si adaugati cascavalul ras. Serviti macaroanele fierbinti cu cascaval ras deasupra si patrunjel verde tocat.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.