Churros – gogosi spaniole

1580
SHARE

churros-gogosi-spaniole
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru aluat:
o cana de apa
1 cana de faina
3 linguri de unt
1 lingura de ulei
4 oua
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
esenta de vanilie
Pentru topping:
1 lingura zahar macinat
1 lingura scortisoara

Mod de preparare:
Intr-o cratita punem apa, untul, uleiul, sarea si zaharul la fiert. Cand a inceput sa fiarba si untul s-a topit adaugam faina. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund pana cand se ingroase si aluatul s-a format intr-o bila.
Luam oala de pe foc si punem aluatul intr-un bol adaugam esenta de vanilie si amestecam cateva minute sa se raceasca aluatul. Cand aluatul este caldut, nu mai este fierbinte, adaugam pe rand cate un ou. Dupa ce am incorporat toate cele 4 oua, luam un pos cu sprit daca aveti sau luam o punga mai groasa si o taiem intr-un colt. In pos sau in punga in functie de ce folositi punem aluatul apoi strengam usor posul.
Intr-o tigaie mai adanca sau intr-un wok punem ulei la incins. Gogoselele trebuie prajite in baie de ulei.
Cand este incins uleiul luam posul intr-o mana si in cealalta o foarfeca sau un cutit, strangem posul deasupra tigaii ca sa iasa aluatul, gogosile trebuie sa fie lungi de circa 10 cm, apoi cu forfeca taiem capatul. Trebuie sa lucram cu atentie sa nu ne ardem.
Dupa ce am prajit gogosile le scoatem pe servetele de bucatarie sa absoarba excesul de ulei apoi le trecem prin zaharul pudra amestecat cu scortisoara.