Ciocoflan

1664
SHARE
loading...

ciocoflan[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru caramel:
3/4 ceasca de zahar
1/4 ceasca apa
Pentru blat:
1/3 ceasca de ciocolata amaruie tocata marunt
4 linguri unt
1/2 cana zahar
2 oua mari
1/4 lapte batut
1/2 ceasca faina
1/4 pudra de cacao
1/2 lingurita praf de copt
Un sfert lingurita de sare
Extract de vanilie 1 lingurita sau o esenta de vanilie.
Pentru flan:
2 oua intregi mari
3 galbenusuri de ou
1/4 ceasca zahar
1 1/2 cana lapte
Extract de vanilie 1 lingurita
140 g branza mascarpone

Mod de preparare:

Caramelul il facem astfel: amestecam intr-o cratita apa cu zaharul, punem cratita pe foc si amsetcam sa se dizolve zaharul. Cand a inceput sa fiarba lasma pe foc pana cand compozitia scade si sisi schimba culoarea in maro auriu.
Cand a capatat o culoare placuta luati cratita de pe foc si turnati cate 3 linguri in fiecare forma termoizolanta, formele pentru suflee sunt perfecte, rotiti formele sa se prinda zaharul bine pana aproape sus, lasati sa se raceasca.

Blatul: Amestecti intr-un bol ingredientele uscate, faina cu cacaoa, praful de copt si sarea apoi puneti bolul deoparte. In alt vas termoizolant puneti untul si ciocolata maruntita apoi bagati bolul pentru 30 secunde la microunde, scoateti bolul amestecati bine, daca nu s-a topit inca ciocolata mai bagati cate 10 secunde, scoateti amestecati si bagati iar daca trebuie, sau puteti topi ciocolata pe baie de aburi.
Cand s-a topit ciocolata adaugam laptele, ouala si celelalte ingredinet amestecam bine apoi adaugam faina si imcorporam bine toate ingredientele si punem deoparte.
Flanul il facem astfel:
Bagam toate ingredintele intr-un bol si apoi mixam cu mixerul bine. Turnam usor compozitia de flan in forme in parti egale apoi turnam usor compozitia de blat deasupra. Punem formele pline intr-o tava in care am pus apa fierbinete apoi bagam tava in cuptor pentru 30 minute la 180 grade sau pana cand bagam o scobitoare in mijloc si iese curata.
Cand s-au copt se cot formele din tava cu apa si se lasa sa se raceasca, cand s-au racit se acopera fiecare forma cu folie alimentara si se baga la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce au stat la rece cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit rotund la varf se desprinde usor compozitia din forme apoi se intoarce forma pe farfuria pe care se va servi.
Sursa: http://thenovicegardener.wordpress.com/2014/10/17/the-impossible-chocoflan-fiesta-friday-38/

loading...