Ciocolata din carob (pudra de roscove)

1185
SHARE
loading...

ciocolata-din-carob-pudra-de-roscove[adsense float=’left’]Aceasta reteta este o varianat fara cacao, aceasta fiind inlocuita de pudra de roscova adica carob. In aceasta perioada este binevenita dar si pentru aceia dintre noi care au intoleranta la lactoza sau sunt alergici la cacao. Carobul sau pudra de roscove o gasit la magazinele naturise si are un pret destul de mare dar avantajul este ca se foloseste in cantitati mici.
Ingrediente:
4 linguri de carob
2 linguri de amidon alimentar din porumb
4 linguri zahar brun
1/4 lingurite sare
500 ml lapte de soia
1 lingurita de esenta de vanilie
1 lingura ulei
50 g alune tocate marunt sau nuci

Mod de preparare:

Se pune laptele de soia la fiert intr-o cratita cu coada sau cu un maner mai mare. Cand s-a incalzit putin se ia 200 ml. Intr-un castronel se pune amidonul, carobulsi se incorporeaza treptat laptele caldut amestecand continuu.
Pasta omogena astfel obtinuta se toarna peste laptele de soia de pe foc cand a inceput sa clocoteasca, apoi adaugam sarea, zaharul, esenta de vanilie si la sfarsit se adauga alunele sau nucile tocate marunt. Se ia de pe foc si se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei in strat de circa 2 cm. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza apoi se pune in frigider.

loading...