Ciorba de dovlecel

1737
SHARE
loading...

ciorba-de-dovlecel
Una dintre ciorbele mele preferate deoarece se poate manca si rece de la frigider vara si calda iarna. Este plina de vitamine si se gateste in 30 de minute.

Ingrediente:
2 dovlecei maricei
1 cepa
4 morcovi
1/2 telina
2 buc pastarnac sau patrunjel radacina
1 kg de rosii
1 legatura de leustean
sare si piper dupa gust
1 lingura ulei

Mod de preparare:

Spalati dovleceii, daca au coaja tare curatatii si de coaje, daca nu atunci taiatii in jumatate, scoateti semintele si taiatii cubulete.

Ceapa se curata si se toaca marunt iar celelalte legume se curata si ele si se dau pe razatoarea mare. Separat in alt bol razuiti si rosiile indepartand coaja, sau le puteti taia cubulete dupa preferinta.

Puneti intr-o oala uleiul la incina apoi adaugati mocrovii si sotati pana cand isi schimba putin culoarea apoi adaugati ceapa si restul de legume rase. Adauagti si 2.5 litri de apa, sare, rosiile razuite sau taiate cubulete.

Lasati sa dea in cocot 5 minute apoi adaugati dovleceii taiati cubulete si lasati sa fiarba pana cand toate legumele sunt fierte.

Potriviti gustul cu sare si piper iar inainte cu 5 minute de a fi gata ciorba adaugati leusteanul tocat marunt.
Serviti ciorba calda sau rece de la frigider dupa preferinta.

loading...