Ciuperci umplute cu urzici

937
SHARE
loading...

In aceasta perioada urzicile sunt tinere si fragede numai bune de mancat, unde pui ca sunt si pline de vitamine si minerale, iar dupa o iarna destul de lunga organismul nostru are nevoie de acestea.
Va propun o reteta simple gata in 30 de minute, deosebit de gustoasa.
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
1 kg urzici
2 linguri de faina
1 lingura de unt
200 ml lapte
sare si piper
2 catei de usturoi

Mod de preparare:
incalziti cuptorul la 180 de grade.
Spalati ciupercile si curatati-le daca este nevoie apoi rupeti piciorusele.
Alegeti si spalati urzicile bine in apa multa. Curatati usturoiul apoi faceti sosul bechamele astfel:
Puneti untul intr-o craticioara apoi cand s-a topit adaugati faina, prajiti putin. Adaugati treptata laptele amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. lasati sa fiarba 5 minute apoi adaugati urzicile taiate marunt si usturoiul zdrobit cu presa de usturoi si sarea si piperul.
Lasati sa mai fiarba 10 minute sau pana cand urzicile se inmoaie. daca vi se pare ca este prea gris sosul mai adaugati putina apa.
Puneti palariile ciupercilor intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi cu o lingura puneti urzicile cu sos in acestea. Bagati tava in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand cipercile sunt bine facute.
puteti servi ciupercile umplute simple sau alaturi de o friptura sau gratar.

loading...