Cod cu sos provensal

1000
SHARE
loading...

cod-cu-sos-provensal
Codul este un peste perfect pentru o cina sau un pranz usor. Reteta pe care vreau sa v-o propun azi este gata in 15 minute si imbina perfect gustul de peste cu sosul de rosii, ierburile de provence, capere si masline. Codul este un peste usor, nu este gras si se preprara foarte simplu, unde mai pui ca este si destul de ieftin.

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
1 lingurita ierburi de provence
2 rosii
8 masline fara samburi
1 lingura de capere
60 ml vin alb sau 30 ml zeama de lamaie
1 lingura patrunjel verde tocat
300 g file de cod
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Mai intai condimentati fileul de peste cu sare, piper si ierburi de provence.

Puneti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie la incins la foc mediu.

Cand uleiul este incins puneti fileul de peste condimentat si lasati-l sa se prajeasca bine pana cand pe margini incepe sa prinda o culoare maronie. Nu miscati pestele in tigaie pana cand nu este prajit.

Cand este prajit pestele pe o parte intoarceti-l cu o spatula apoi opriti focul. si lastai pestele in tgaie.

In alta tigaie puneti 1 lingura de ulei de masline la incins. Cand este incins adaugati rosiile taiate cubulete si caliti 5 minute, adaugati sarea, piperul si vinul. Lasati sa fiarba 4 minute apoi adaugati maslinele si caperele, mai lasati 4 minute. Adaugati patrunjelul verde tocat marunt si oriti focul.

Puneti sosul pe o farfurie apoi adaugati pestele peste sos.

Serviti pestele cald.

loading...