Copanele glazurate cu miere si otet balsamic

1128
SHARE
loading...

copanele-glazurate-cu-miere-si-otet-balsamicO retete care va incanta papilele gustative intregii familii. In familia mea cand prepar aceasta retata este rascoala si fetita cea mare care este mai mofturoasa in privinta carnii, savureaza cu placere aceste copanele.

[adsense float=’left’]Ingrediente:
8 copanele
1/2 lingurita pudrea de ceapa sau ceapa granulata
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita boia de ardei dulce
un pic de piper
3 linguri de ulei de masline
2 linguri de miere
2 linguri de otet balsamic
2 linguri de ketchup
2 2 linguri apa
4 catei de usturoi

Mod de preparare:

Puneti intr-un castronas ceapa pudra, sarea, boiaua de ardei si piperul macinat, apoi amestecati bine.
Stergeti copanelele de pui cu un prosop de bucatarie pana cand sunt uscate bine.

Puneti copanelele intr-un castron mai mare si turnati peste ele o lingura de ulei de masline si masati-le bine. Presarati amestecul de condimente si masati iar puiul.

Puneti pulpele de pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi bagati-le in cuptor si lasati-le sa se rumeneasca bine.

Pana cand se rumenesc copanelele de pui in cuptor preparam un sos din miere, otetul balsamic, ketchup, usturoiul zdrobit si apa. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Cand sunt rumenite bine pulpele se ung bine cu sosul de otet si se mai baga 10-15 minute la cuptor la foc mic.
Cand sunt gata se mai ung copanelele cu restul de sos si se servesc alaturi de legume sote, orez sau salata verde.

loading...