O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Coronita de Craciun

coronita-de-craciun[adsense float=’left’]Ingrediente:
4 oua
10 linguri faina
3 linguri iaurt
150 g unt
8 linguri zahar
1 praf de copt
150 g mac
coaja de la 2 portocale
zeama de la o portocala.
Pentru decor:
150 g zahar pudra
2-3 linguri zeama de portocale
bombonele decorative.

Mod de preparare:

Se bate untul cu mixerul intr-un bol cu cele 8 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand cate un ou si cate o lingura de faina dupa fiecare ou. Daca se ingroase prea tare compozitia adaugam cate o lingura de iaurt. Cand am incorporat ouale se adauga praful de copt faina ramasa, zeama de portocala, coaja de portocala rasa si restul de iaurt. Se mixeaza timp de 2 minute apoi adaugam macul intreg nemacinat. Ungem o forma cu ulei apoi turnam compozitia si bagam tava in cuptor pentru 30 minute sau pana cand trece proba cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt scoatem prajitura din cuptor apoi o lasam 1 minut sa se odihneasca dupa care o rasturnam pe un platou rotund unde o lasam sa se raceasca complet.
In timp ce se raceste coronita preparam decorul astfel:
stoarcem zeama de la portocala ramasa, punem intr-un bol zaharul pudra peste care adaugati 2 linguri de suc de portocale, amestecati bine, trebuie sa iasa un fel de fondant dar usor lichid.
Cand s-a racit coronita turnam cu o lingura glazura de zahar peste ea. Glazura trebuie sa curga pe margini. Dupa ce am pus glazura presaram bomboane decorative. Se mai poate presara cu zahar pudra dupa ce ati glazurat in acest fel obtineti un efect de zapada mai realist.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.