Costite glazurate la gratar

1662
SHARE

costite-glazurate-la-gratar
Costitele glazurate cu miere si sos barbeque sunt printre principalele preparate indragite de Americani si pe buna dreptate, la ce gust bun au, oh, imi lasa gura apa. Va propun o reteta delicioasa pe care eu am pregatito saptamana trecuta.

Ingrediente:
1 sir de costite grosute dar fara grasime.
2 linguri de miere
2-3 linguri chili (optional)
2 lingurite boia de ardei
1 lingurita de usturoi pudra
1 lingurita sare
1/2 linurita piper
150 ml sos BBQ

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit inlaturati membrana din interiorul sirului de costite. Intr-un castron amestecati condimentele.
Imbracati costitele intr-un strat subtire de miere dizolvata intr-o lingurita de apa apoi presarati condimente pe toata suprafata costitelor.
Imveliti-le intr-o folie de aluminiu si lasati-le sa stea 30 de minute in frigider.
Dupa ce au stata la marinat bagatit-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru 2 ore jumate.
Dupa ce s-au copt in cuptor scoateti-le din folie apoi lasati-le sa se raceasca. Puteti sa le lasati si peste noapte, eu asa am procedat.
Incingeti un gratar apoi cand este fierbinte ungeti costitele pe ambele parti cu sos BBQ si puneti-le pe gratar.
Lasatile sa se prajeasca 10 minute pe ambele parti.
Cand sunt gata rumenite mai puneti-le pe un tocator si serviti-le cu sos BBQ alaturi.
Dupa parerea mea sunt cele mai fragede si gustoase costite pe care le-am mancat.