O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Cotlet de porc cu ierburi aromate si ceapa caramelizata

cotlet-de-porc-cu-ierburi-aromate-si-ceapa-caramelizataEste una dintre fripturile mele preferate, combinatia dintre carnea de porc si ierburile aromate este perfecta.

Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline
1 lingura de ceapa verde
1 lingura de cimbru proaspat
1 lingura de patrunjel tocat marunt
3 catei de usturoi
2 bucati de cotlet de porc
sare si piper dupa gust
Pentru ceapa caramelizata:
1 lingura unt
1 shalota 1/4 lingurita de coaja de lamaie

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Amestecati intr-un bol uleiul de masline, ceapa verde toacat marunt, cimbru tocat, patrunjelul si cateii de usturoi zdrobiti cu presa, sare si piper. Dupa ce ati combinat ierburile si uleiul ungeti cotletele pe ambele parti inveliti-le cu folie alimentara si lasatile sa stea la temperatura camerei 15 minute.

Dupa ce a stat carnea 15 minute punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu sa se incinga, puneti carnea in tigaie si lasati sa se prajeasca 3 minute pe fiecare parte, sau pana cand capata culoare maro-auriu. Dupa ce s-au prajit pe amnele parti trensferati carnea intr-o tava si bagati-o in cuptor pentru inca 8-9 minute.

In aceiasi tiagaie in care am prajit carnea punem intul sa se topeasca apoi ceapa taoiata solzisori si coaja de lamaie. amestecati tot timpul sa nu se arda. cand ceapa incepe sa prinda culoare si s-a imnuiat mai lasati pe foc doar 1 minut. timpul de caramelizare a cepei este de 7-8 minute in total.

Scoateti carnea din cuptor si lasati-o sa se odihneasca 5- 10. Puneti cate o lingura de ceapa caramelizata pe fiercare bucata de carne.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.