Crema de unt cu ciocolata

1015
SHARE
loading...

crema-de-unt-cu-ciocolataAm primit nenumarate cereri pentru aceasta reteta. Este o reteta utilizata pentru umplerea, decorarea sau confectionarea decorurilor pentru tort, briose si prajituri. Aceasta crema este perfecta pentru prajutura Amandina, tortul de ciocolata si multe alte prajituri.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
120 g unt la temperatura camerei
10 ml estenta de vanilie dr. otker
300 g zahar pudra
120 ml lapte
50 g cacao

Mod de preparare:
Puneti untul intr-un bol apoi cu un mixer mixati la viteza mare 1-2 minute pana cand untul devine spumos si aerat. Puneti mixerul la viteza cea mai mica si adaugati treptat cacao, mixati 2 minute la viteza mare dupa ce ati adaugat toata pudra de cacao. Adaugati si vanilia. Micsorati iar viteza mixerului si adaugati cate o parte de zaharul pudra si o parte din lapte, alternand. Dupa ce ati adaugat tot zaharul si laptele mariti viteza mixerului la maxim si mixati 4-5 minute pana cand crema devine omogena si foarte aerata.
Aceasta cantitate de crema este perfecta pentru umplerea si decorarea unui tort de marime medie sau pentu decorarea a 12 briose. Culoarea cremei poate fi mai inchisa sau mai deschisa in functie de ce cacao folositi.

loading...