O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Muraturi si conserve

Fasole verde in otet

fasole-verde-in-otet
Aceasta reteta esete mai mult o salata de fasole verde pusa pe iarna.

Ingrediente:
1 kg fasole verde
4 catei de usturoi
o legatura de marar verde
3 linguri de sare
600 ml otet
600 ml apa
2 aspirine

Mod de preparare:
Curatati si spalati fasolea verde. Asezati fasolea in borcane, puneti usturoiul curatat si cateva fire de marar intercalate printre fasole.

Separat int-o oala incalziti apa, aspirina sfaramata si otetul impreuna cu sarea. Amestecati pana cand sarea si aspirina se dizolva.

Turnati apa fierbinte, nu clocotita, peste fasole apoi inchideti borcanele.

Puneti intr-o oala un prosop de bucatarie pe fund apoi asezati borcanele sigilate peste el si turnati apa calda in oala astfel incat sa ajunga aproximativ la 3 degete de capacul de la borcan.

Puneti oala pe foc si fierbeti pentru 20 de minute.

Lasati borcanele sa se raceasca in apa.

Asezati borcanele in camara in loc intunecos si uscat.
Fasolea astfel preparata o puteti servi ca si muratura sau ca si garnitura alaturi de alte preparate.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.