Friganele cu mazare

635
SHARE

friganele cu mazare
[adsense float=’left’]Friganele cu mazare
Ingrediente:
mazare verde proaspata 1kg sau mazare conserva una mare
un morcov
150 g unt
50 g zahar
300 ml lapte
400 g paine alba
4 oua
1 legatura marar verde
150 g ulei
sare dupa gust

Mod de preparare:

Painea se taie felii si se curata de coaja. Mazarea proaspata se curata si se spala se pune in apa rece cu sare si se fierbe apoi se scurge.
In cazul in care se foloseste mazarea din conserva aceasta se scurge de zeama si se spala apoi se lasa sa se scurga bine.
Ouale se sparg intr-un castron si se condimenteaza cu sare.
Mazarea se inabuse in 100 ml unt cu un pic de apa si cu morcovul taiat felii subtiri, se adauga zaharul, sare, jumatate din cantitatea de marar verde tocat marunt continuandu-se fierberea. Feleiiile de paien se inmoaie intr-un pic de lapte se storc usor apoi se dau prin ou si se prajesc in ulei incins. Mazarea astfel facuta se poate servii si ca si garnitura la preparate cu carne.
Mazarea se serveste calda cu marar deasupra si friganele alaturi. Pofta buna!