Friptura de vita marinata in usturoi

758
SHARE
loading...

friptura-de-vita-marinata-in-usturoi[adsense float=’left’]Ingrediente:
1/2 ceasca otet balsamic
1/4 ceasca sos de soia
3 linguri usturoi pudra
2 linguri miere
2 linguri ulei de masline
2 lingurite piper macinat
1 lingurita Worcestershire sos
1 lingurita ceapa pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita sos cu gust de afumat
1 un pic de piper cayenne
2 bucati de carne de vita cam de 250 g fiecare

Mod de preparare:
Intr-un bol mediu amestecati otetul, sosul de soia, usturoiul, mierea, uleiul de masline, piperul macinat, sosul Worcestershire, pudra de ceapa, sare, sosul afumat si cayenne pepper.
Puneti carnea in marinata si masati bine. Pentru o o savoare si mai buna intepati usor carnea cu o scobitoare ca sa intre marinata mai bine in carne. Acoperiti bolul cu un capac sau cu folie alimetara si bagati-l in frigider sa se marineze timp de 0 si sau peste noapte.
Preincalziti gratarul la foc mediu tare si ungeti-l cu putin ulei apoi puneti carnea pe gratatr si prajiti cate 7 minute pe fiecare parte, sau daca vreti sa fie mai in sange cate 5 minute pe fiecare parte. Marinata ramasa se arunca nu se refoloseste.
Dupa ce s-au fript bucatile de carne se scot pe un platou si se lasa sa se odihneasca 10 minute inainte de a fi taiate in felii.

loading...