Gogosele cu dovleac

750
SHARE
loading...

PENTAX Image
Aceste gogosele sunt foarte simplu de preparat, necesta mai mult timp de preparare dar sunt foarte gustoase si merita efortul. Se pot prepara si din alt fel de dovleac nu doar din cel placintar, eu iau din piata toamna bicitoc, dovleacul acela gri la coaje, il tai, il curat si il coc in cptor, fetele mele il mananca ca atare iar din ce ramane fac gogodele. Dovleacul copt se poate baga in congeletor pentru la iarna.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
300 g pulpa de dovleac placintar
5 linguri zahar
2 oua
un zahar vanilat
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara
faina cat cuprinde
Ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Se coace dovleacul si se scoate pulpa cu lingura apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, scortisoara si se amesteca bine. Cand s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina treptat pana obtinem un aluat potrivit nici prea tare nici prea moale, sa se poata intinde. Cantitatea de faina nu se stie precis deoarece difera din cauza dovleacului folosit, daca este copt bine sau mai crud. Se imparte aluatul in 5 parti egale apoi din fiecare portie se face un jnur cu diametru cat degetul mare de la mana, apoi se taie aluatul din 3 in 3 centimetri. Din bucatile taiate formam bilute de marimea unei mingi de pimpong sau mai mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita mai adanca, trebuie mai mult ulei pentru ca atunci cand punem bilutele la prajit da le acopere. Se prajesc la foc mediu pana capata o culoare naro aurie. Se pot presara cu zahar pudra sau la servire se toarna un grilaj de toping de caramel deasupra. Sunt foarte gustoase.

loading...