Iahnie de fasole cu carnati

978
SHARE
loading...

O mancare treditionala romaneasca pe care foarte multa lume o adore. Azi va propun o varianta de iahnie de fasole pe care fetele mele o savureaza.

Ingrediente:

500 g fasole boabe
500 g carnati afumati grosi
200 g ceapa 2 buc mari
75 ml ulei
200 g rosii in conserva
1 lingura cu varf de pasta de rosii
4-5 catei de usturoi
2-3 frunze de dafin
1 crenguta de cimbru uscat
o legatura de patrunjel verde
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa 12 ore in apa rece la imnuiat. Eu de obicei o las peste noapte.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Pasta de rosii o diluam cu 50 ml apa.

Fasolea se fierbe in 3-4 ape astfel. Se pune o oala mare cu apa la fiert. Dupa ce a stat peste noapte la inmuiat se scurge apa se limpezezc boabele si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand a inceput sa dea in clcot lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem apa de pe fasole, apoi adaugam apa fierbinte. La sam sa fiarba iar asa 10 minute dupa care iar schimbam apa. repetam procedura inca de 2 ori. In uletima apa se adauga si sare si se continua fierberea.

Feliem carnatul si il punem intr-o tigaie cu uleiul, il prajim putin apoi adaugam ceapa pe care o inabusim adaugand 50 ml apa, la care se adauga foile de dafin, pasta de tomate, usturoiul, cimbru, rosiile din conserva tocate marunt si piper.

Eu am taiat carnatul feli mai mici pentru ca fetele sa poata manca mai usor, dar dumneavoastra puteti lasa carnatul in bucati mai mari, aproximativ cat degetul mic de la mana.

Sosul obtinut se adauga la fasole cand acesta este aproape gata si se mai lasa sa fiarba inca 15 minute.
Se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.

loading...