O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Inimioare rapide de valentine`s day

inimioare-rapide-valentines-dayM-am tot gandit la faptul ca nu toata lumea stie sa gateasca sau mai bine zis sunt persoane care nu sunt prea familiare cu bucataria, ei bine cu aceasta reteta se va descurca si un copil de 5 ani. Avem nevoie de doar 3 ingrediente si gata desertul delicios si aspectos de Valentine`s day.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
Gem de zmeura sau capsuni
1 ou
si pentru decor zahar.

Mod de preparare:
Daca aluatul este congelet il lasam sa se decongeleze. Pornim cuptorul la 200 de grade.
Dupa ce s-a decongelat aluatul desfacem pachetul si intindem foaia de aluat. Cu o sucitoare intindem usor aluatul sa-l suptiem putin. Dupa ce l-am intins putin luam o forma de inimioara si taiem aluatul. Incercam sa obtinem un numar par de inimioare.
inimioare-rapide-valentines-day1Pe jumatate din aceste inimioare punem cate o lingurita de gem. Gemul trebuie sa fie destul de gros, mai putem folosi si gem de visine, iar pe fiecare inimioara punem cate o visina intreaga. Intr-un castronel batem oul si ungem usor marginile inimioarei in jurul gemului. Luam o alta inimioara si o punem deasupra peste cea cu gem, luam o furculita si apasam usor marginile de jur imprejur cat sa se imbine. Luam un cutit ascitit si intepam inimioarele in doua locuri, dar nu foarte adanc ci atat cat sa strapunga prima inimioara.
Dupa ce am umplut toate inimioarele punem inimioarele pe o tava tapoetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si presaram zahar deasupra apoi le bagal la cuptor pentru 12-15 minute sau pana cand capata o culoare usor aurie. Timpul de coacere este in functie de fiecare cuptor.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.