Lapte de pasare

1098
SHARE

Lapte-de-Pasare
Laptele de pasare este amintirea dulce a copilariei mele. M-am gandit ca ar fi cazul sa prepar iar acest desert si sa va spun si voua reteta, poate cine stie va fac pofta.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
2 litri de lapte
6 oua
300 g zahar
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert cu 100 g zahar.
Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 100 g zahar, continuand baterea pana cand albusurile devin o spuma tare. Din albusul spuma, se ia cu lingura bulgari si se pune in cratita cu lapte, la foc moderat unde se lasa cate un minut pe fiecare parte, dupa care bulgari se scot intr-un alt vas cu ajutorul unei spumiere. Laptele se strecoara si se lasa sa se raceasca putin cam 5 minute. Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar, se adauga putin cate putin din lapte se amesteca mereu cu ajutorul unui tel compozitia ar trebui sa se ingroase usor. Daca laptele s-a racit prea tare se pune cratita din nou la foc moderat si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce compozitia a devenit usor vascoasa se adauga esenta de vanlie si bulgari de albus. Se lasa sa se raceaca.
Laptele de pasare este foarte gutos servit rece de la frigider, de aceea este bine sa-l preparati seara si sa-l mancati a doua zi.