Legume la gratar impachetate cu salsa si guacamole

712
SHARE
loading...

legume-la-gratar-impachetate-cu-salsa-si-guacamole[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru salsa:
8 rosii coapte, fara seminte si taiate cubulete
1 catel de usturoi curatat si zdrobit
1 ceapa mica, curatata si tocata marunt
1/4 ardei iute verde proaspat, tocat marunt si curatat de seminte
1 lingura coriandru proaspat, tocat marunt
sare si piper

Pentru guacamole:

2 avocado coapte
1 sucul de la o lime
1 catel de usturoi curatat si zdrobit
1 ceapa mica, curatata si tocata marunt
3 rosii mici, fara seminte si tocate marunt
1/4 ardei iute verde proaspat fara seminte si tocat marunt
1 lingura coriandru proaspat, tocat marunt
sare si piper

Legume:
1 dovlecel, taiat in patru felii pe lungime
1 ardei rosu, se curata de seminte si se taie pe lungime
1 ardei galben, se curata de seminte si se taie pe lungime
1 pachet tortilla
frunze de coriandru, pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru salsa:Se amesteca toate ingredientele tocate marunt, condimentati cu sare si piper apoi se lasa sa stea timp de 30 minute sa se patrunda toate gusturile.
Pentru guacamole taiati fructele de avocado pe jumatate scoateti samburele si mai apoi miezul pe care il zdrobiti, apoi il amestecati cu sucul de la limeta.
Adaugati usturoiul, ceapa, rosiile, ardeiul iute si coriandrul, condimentati cu sare si piper, apoi se amesteca binte toate ingredientele pentru a se omogeniza.
Legumele taiate le punem intr-o tigaie gratar si le coacem pe ambele parti pana cand se inmoaie. Dupa ce s-au copt legumele le scoatem pe un tocator si le taiem felii.
Puneti cate o lingura se salsa si una de guacamole pe o tortilla apoi feliile de legume, impachetati strans. Dupa ce sunt toate portiile impachetate le puneti iar in tigaie gratar pentru 1 minut pe fiecare parte.
Serviti alaturi de o felie de limeta si corandru.

loading...