Legume la tigaie

1091
SHARE

Legume la tigaie
[adsense float=’left’]Legume la tigaie
Acest preparat cred ca este cel mai sanatos mod, dupa cel la aburi, de a prepara legumele. Iata de ce avem nevoie:
Ingrediente:
250 g fasole verde, 3 cartofi, 4-5 rosii potrivite, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, verdeata, 1 buchet brocoli, 200 g mazare cu pastaie cu tot, 1 ardei mare verde, 1 ardei rosu.
Mod de preparare:
In vase diferite punem fasolea, mazarea si brocoli sa le oparim, in alt vas punem cartofii la fiert curatat de coaja si taiati cubuete.
Ceapa si usturoiul se curata si se calesc putin in ulei de masline dupa care adaugam ardeii si ei taiati mai grosier. Dupa ce am oparit fasolea verde, mazare si brocoli le scpatem intr-un vas cu apa rece si gheata sa isi pastreze culoarea. Cartofi se fierb mai bine de jumatate dar nu complet.
Dupa ce am calit ceapa, usturoiul si ardeii adaugam celelalte legume, potrivim de sare si piper si mai sotam timp de 5 minute apoi adaugam rosiile taiate felii si verdeata si mai sotam inca 5 minute.
Acest preparat se serveste ca si garnitura la fripturi, gratare sau si ca atare.