Lichior Limoncello

960
SHARE
loading...

lichior-limoncelloAcest lichior este unul dinte cele mai apreciate bauturi italiene, este cunoscut in intreaga lume. Acasta retata am primit-o de la prietena buna care la randul ei o are de la o batranica pentru care a muncit in Italia.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
500 g zahar
750 g apa
750 ml alcool 75 de grade
14 lamai
Mod de preparare:
Mai intai spalam bine lamaiele. Cu un curatator de cartofi decojim usor lamaiele, trebuie sa decojim doar partea galbena nu si cea alba. Punem cojile intr-un borcan sau sticla mai mare si turnam peste ele alcoolul. Acoperim sticla sau borcanul cu capac sau dop si il punem la macerat pentru 2 saptamani intr-un loc intunecos in camara sau chiar beci. Si inca ceva trebuie sa rezistati tentatiei de a deschide sticla sau borcanul.
Dupa cele 2 saptamani de repaos punem apa si zaharul la fiert, cand s-a topit zaharul opriti focul si lasati siropul sa se raceasca cel putin o ora. Dupa ce s-a racit siropul, strecurati alcoolul de coaja de lamie si turnati lichidul peste sirop, amestecati bine. Puneti lichiorul astfel obtinut in sticle inchise ermetic si depozitati-le in camara sau in beci pentru o luna. Dupa acest timp lichiorul este gata de servit.
Desi acest lichior necesita mult timp va spun sincer ca merita, este excelent.

loading...