O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Linguine cu Midii si chorizo

linguine-cu-midii-si-carnatiLinguine sunt numite pastele lungi ca si spaghetele, tagliatelele si taietei. Azi m-am gandit sa va rasfat cu o portie de midii, se gasesc si la noi nu sunt scumpe dar sunt delicoase. Sunt mai ieftine decat un kilogram de peste asa ca ar fi pacat sa nu incercati maar odata, poate va plac, iar in varianta pe care v-o prezint eu azi cu siguranta o sa va lingeti pe degete. Cel putin la mine acasa asa au stat lucrurile.
[adsense float=’left’]Pentru acest minunat festin avem nevoie de:
500 g spaghete sau tagliatele dar mai subtiri
1 kg midii
1 fir de carnat chorizo
2 cutii de rosii intregi decojite
1 ceapa
3 catei de usturoi
5 linguri sos de soia
1 sticla de bere bruna 500 ml
o legatura de busuioc
250 ml vin alb
250 g supa de legume sau de pui, peste
2 lingurite de oregano
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de fulgi de chilly
1/2 lingurita zahar
3 linguri de unt
O legatura de patrunjel verde

Mod de preparare:
Fierbeti pastele dupa instructiunile de pe pachet apoi scurgeti-le si lasati-le deoaprte.
Desfaceti carnatul din mat si prajiti carnea de jumatate, apoi adaugati ceapa, mai prajiti cateva minute apoi adaugati usturoiul. carnatul il prajiti intr-o tigaie antiaderenta fara adaos de grasime.
Taiati rosiile din conserva marunt apoi adaugati-le peste carne impreuna cu sucul din conserva. mai adaugati vinul alb, supa de legume, busuiocul, oregano, sare, piper, chilly si zaharul, amestecati bine si lasti sa farba la foc mediu mic timp de 25 minute.
Intre timp, curatati midiile si spalati bine, pe cele deschise sau crapate le aruncati. Turnati berea intr-o oala mare, puneti-o pe foc si o lasti sa fiarba. Adaugati midiile in momentul in care berea incepe sa dea in clocot. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba. Dupa aproximativ 3 minute ridicati capacul cu grija si amestecati cu o lingura de lemn midiile. Acoperiti oala iar si mai lasati sa fiarba 4 minute. Midiile sunt gata in momentul in care sunt se deschid toate.
Adaugati untul in sosul de carnati si combinati midiile cu acesta. Amestecati bine. Puneti pestelepe un platou mare apoi turnati sosul de carnati cu midiile peste acestea.
Cel mai bine ar fi sa fierbeti pastele pe cnd sunt gata si midiile astfel se vor combina mai bine iar pastele nu se vor raci.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.