Mititei de casa

mici de casa
Aceasta reteta este foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Mititeii de casa sunt net superiori celor din magazin.
Ingrediente:

1 kg carne de vita de la ceafa
1/2 kg slanina de porc
1 lingurita bicarbonat
cimbru, piper, sare si usturoi dupa gust
1 pahar supa de carne rece

Mod de preparare:

Carnea de vita se curata de pielita si se da impreuna cu slanina de porc prin masina de rocat carne de 2-3 ori. Se adauga sare piper, cimbru macinat, dupa gust, bicarbonatul si supa de carne foarte rece. Se bate bine compozitia cu mixerul pana cand toata compozitia se leaga iar condimentele sunt integrate in toata carnea. Se baga vasul un care s-a amestectecat compozitia in frigider intr-un vas cu gheata si se lasa pana a doua zi. A doua zi se scoate din frigider si se mai mixeaza odata bine, se mai adauga usturoi, sare, piper daca mai trebuie. Se fixeaza palnia de carnati pe masina de tocat carne, daca aveti, daca nu formati mici cu mana, se formeaza mititei de lungimea unui lat de palma.
Mana cu care luam mititei sau cu care formam micii, trebuie sa fie mereu uda cu apa rece iar fundul sau platoul pe care aranjam mititei la fel.
Mititei se prajesc la gratar si se servesc fierbinti cu mustar.