Oreo Cheesecake cu crema de nutela

2195
SHARE

oreo-cheesecake-cu-crema-de-nutela
Acesta este o alta varianta delicioasa a cheesecake-ului American. Combinatia de branza si ciocolata pentru mine cel putin este excelenta, imi place la nebunie. Daca va place si voua aceasta combinatie atunci acet tort va av incanta papilele gustative.

Ingrediente:
Pentru crusta de oreo:
150 g biscuiti oreo
30 g alune macinate
40 g nutella
40 g unt topit

Pentru crema de nutella:
5 g gelatina
2 oua
30 g zahar
300 g mascarpone
200 ml frisca lichida
80 g nutella
40 g ciocolata neagra
pentru decor:
8 Ferrero Rocher

Mod de preparare:
Crusta de oreo:

Intr-un robot de bucatarie puneti biscuitii oreo, alunele prajite si mizati pana cand obtineti un pesmet de biscuiti si alune.
Intr-un ibric mic topiti untul si nutella. Turnati untul topit peste biscuiti, mixati ca sa se amesteceuntul cu biscuitii.
Puneti biscutitii intr-o forma rotunda sau de care preferati, presatii bine si bagati tava in frigider pentru o ora.

Crema alba

Puneti gelatina intr-o cescuta cu 3 linguri de apa si lasati sa stea 10 minute.
Puneti o oala cu apa la fiert cand a inceput sa fiarba, amestecati intr-un bol de inox sau de sticla ouale cu 3 linguri de zahar apoi punetile peste oala care fierbe. Amestecati continuu si pana cand se ingroase ouale aproximativ 10 minute.
Dupa ce s-a ingrosat ouale adaugati gelatina si amestecati bine sa se dizolve gelatina dupa care adauagti branza mascarpone. Amestecati bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Impartiti compozitia in 2 parti egale.
Bateti frisca spuma.
Intr-un bol mic Puneti jumatate din frisca batuta si amestecati-o incet cu jumatate din cantitatea de ou. Omogenizati bine si lasati deoaprte.

Crema de Nutella
Intr-un bol mic topiti 80 g nutella si ciocolata neagra apoi amestecati-o cu compozitia de branza si oua ramasa.
Dupa ce ati omogenizat bine ciocolata adaugati restul de frisca batuta. Amestecati bine.
Scoateti tava din frigider si turnati crema cu nutella in tava peste crusta. Bagati tava in frigider pentru 15 minute apoi turnati crema de branza alba. Bagati tava in frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
Inainte de servire decorati tortul cu bomboane Ferrero Rocher.