Paine dulce si pufoasa de dovleac

735
SHARE
loading...

paine-dulce-si-pufoasa-de-dovleac1[adsense float=’left’]Suntem in plina toamna astfel ca trebuie sa profitam de toate ingredientele ieftine si foarte savuroase pe care acest anotimp ni le ofera. Unul dintre acestea este Dovleacul placintar sau Dovleacul gri pe care toata lumea il stie sub denumirea de “Bicitoc”. Azi m-am gandit sa fac ceva mai deosebit decat de obicei asa ca m-am pus pe treaba si iata ce a iesit, o paine dulce, pufoasa si foarte delicioasa. In urmatoarele randuri am sa va spun si voua cum si de ce avem nevoie pentru a o prepara.
Ingrediente:

3/4 cana zahar
1 ou mare
1 lingura de extract de vanilie sau o esenta de vanilie
1/2 cana de ulei de cocos
1/2 cana iaurt mai gros cel grecesc este foarte bun
o cana piure de dovleac
o banana medie zdrobita
1 cana de faina
1 cana de faina integrala
un varf de lingurita de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
O lingurita de mixt pentru dovleac ( scortisoara, nucsoara, ienibahar, cuisoare, ghimbir)
jumatate de cana de seminte de dovleac
2 linguri de ulei pentru uns forma.

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Bateti ouale cu zaharul timp de 1 minut apoi adaugati uleiul de cocos si vanilia, mixati pana cand s-au incorporat toate ingredientele. Peste oua adaugati iaurtul, bicarbonatul de sodiu, piureul de banana si cel de dovleac, mixati bine pana cand s-au incorporat bine toate ingredientele.
Separat amestecati faina alba cu cea integrala, mirodeniile ( scortisoara, ienibahar, ghimbir, nucsoara, cuisoare macinate), praful de copt si sarea, apoi cerneti-le pentru a se combina si aera faina bine.
Combinati ingredientele lichide cu cele uscate apoi mixati bine pana cand obtineti o compozitie omogena fara cocoloase.
Ungeti o forma de chec cu unt si tapetati-o cu faina apoi turnati compozitia in tava. Nivelati cu o spatula apoi presarati semintele de dovleac deasupra.
Bagati tava in cuptor pentru 10 minute la 200 de grade apoi reduceti temperatura la 180 de grade pentru inca 45 minute.
Dupa ce s-a copt painea se scoate din cuptor si se las asa se raceasca in forma pentru 20 minute apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o portiona. Se poate presara cu zahar pudra vanilat sau simplu deasupra.
Merge foarte bine lana un ceai sau o cafea. Pofta buna!
Sursa: http://cookinglsl.com/sweet-moist-pumpkin-bread/

loading...