Pasarele cu nuca

5382
SHARE
loading...

pasarele-cu-nuca
Reteta de azi este una extrem de delicioasa, de frageda si de aromata. Le-am numit pasarele cu nuca deoarece asa le spune fica mea cea mica, dupa pareprea ei nu sunt bobonele sunt pasarele.
Iate de ce avem nevoie pentre aceste delicioasa pasarel:

Ingredinete:
300 g faina
8 oua
250 g unt
150 g zahar
200 g nuca
o ciupitura de sare

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un bol laturi de unt, sare si galbenusurile de ou. Amestecati bine pana cand obtineti un aluat moale si lipicios. Cand este omogen aluatul puneti-l intr-o folie alimetara si bagati-l in firgider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.

Dupa ce aluatu s-a intarit bateti albusul cu putina sare si zaharul pana cand obtineti o bezea tare.

Macinati nuca apoi incorporati-o in albusurile batute spuma.

Din aluat faceti bilute cat un ou de prepelita, trebuie sa va iasa 70-80 de bilute.

Fiecare biluta ntindeti-o intr-o foaie foarte subtire sub forma de cerc.

Puneti o lingurit de albus de ou cu nuca in centru apoi luati cate o margine si acoperiti albusul dupa care strengeti usor capetele. Trebuie sa arate ca si bomboanele de brad.

Puneti pasarelele astfel formate pe o tava tapetata cu hartie de copt lasand saptiu intre ele pentru ca vor creste.
Bagati tava in cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margini.

Dupa ce s-au copt lasatil pe tava sa se raceasca 10 m inute apoi puneti-le pe platou si pudrati-le cu zahar pudra.

Summary
Titlu
Pasarele cu nuca
Publicat in data de
Timp de preparare
Timp de gatire
timp total de preparare
Rating
2.5 Based on 5 Review(s)
loading...