O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Pasarele cu nuca

Reteta de azi este una extrem de delicioasa, frageda si aromata pe care fiica mea cea mica le-a denumit pasarele acoperite cu zahar praf.

Iate de ce avem nevoie pentru aceste delicioasa pasarele:

Ingredinete:
300 g faina
8 oua
250 g unt
150 g zahar
200 g nuca
o ciupitura de sare

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un bol laturi de unt, sare si galbenusurile de ou. Amestecati bine pana cand obtineti un aluat moale si lipicios. Cand este omogen aluatul puneti-l intr-o folie alimetara si bagati-l in firgider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.

Dupa ce aluatul s-a intarit bateti albusul cu putina sare si zaharul pana cand obtineti o bezea tare.

Macinati nuca apoi incorporati-o in albusurile batute spuma.

Din aluat faceti bilute cat un ou de prepelita, trebuie sa va iasa 70-80 de bilute.
pasarele-cu-nuca
Fiecare biluta ntindeti-o intr-o foaie foarte subtire sub forma de cerc.

Puneti o lingurit de albus de ou cu nuca in centru apoi luati cate o margine si acoperiti albusul dupa care strengeti usor capetele. Trebuie sa arate ca si bomboanele de brad.

Puneti pasarelele astfel formate pe o tava tapetata cu hartie de copt lasand saptiu intre ele pentru ca vor creste.
Bagati tava in cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margini.

Dupa ce s-au copt lasatil pe tava sa se raceasca 10 m inute apoi puneti-le pe platou si pudrati-le cu zahar pudra.

Summary
recipe image
Titlu
Pasarele cu nuca
Publicat in data de
Timp de preparare
Timp de gatire
timp total de preparare
Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.