Pasca dulce

649
SHARE
loading...

pasca dulce
[adsense float=’left’]Pasca dulce
Ingrediente:

faina 1 kg
drojdie proaspata 50 g
zahar 150 g
lapte 200 ml
ulei 200 ml
1 ou
sare un varf de cutit

Mod de preparare:

Faina se pune intr-un vas mai mare, pastrend cam o mana pentru framantat. Drojdia se dizolva intr-un pic de lapte caldut un pic de zahar si 1 lingura de faina, se face o maia pe care o lasam sa dospeasca 10 minute.
Dupa ce a crescut maiaua se adauga la restul de faina impreuna cu uleiul, zaharul ramas, si un pic de sare, se framnat bine, daca aluatul este tare se mai adauga un pic de lapte caldut, daca este prea moale mai adaugam un pic de faina, consistenta aluatului trebuie sa fie portivita nici prea tarte nici prea moale.
Dupa ce am framantat aluatul vre-o 30 minute se pune la dospit in loc cald si ferit de curent pentru 1 ora.
Se unge o forma rotunda dar mai inalta cu ulei si se tapeteaza cu faina, eu am folosit o oala mai inalta.
Aluatul dospit se ia si se mai framanta un pic apoi se imparte asa: din treisferturi din aluat facem o bila rotunda si o punem in forma iar din restul il impartim in 3 parti rulam fasii lungi si impletim, impletitura o punem deasupra celuilalt aluat. Lasam sa dospeasca 30 minute apoi ungem cu ou si dam la cuptor la foc mediu timp de 1 ora. Daca se rumeneste prea tare deasupra se pune o foaie de copt deasupra.

loading...