O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Pasta de unt cu leurda

pasta de unt cu leurdaLeurda este o planta care aduce foarte multe beneficii organismului nostru. Leurda este considerată din punct de vedere terapeutic mai puternică decât usturoiul, care la rândul său este unul dintre cele mai folosite şi apreciate medicamente naturale din lume.
Pentru alimentaţie şi preparare în stare proaspătă, se recoltează frunzele fragede, tinere, în lunile martie-aprilie.
ceea ce va propun eu este o idee mai mult decat o reteta. leurda este putin iute, fetele mele nu prea vor s-o manance in stare cruda asa ca a trebuit sa inventez ceva.

Ingrediente:
1 legatura de leurda
400 g unt
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:
Spalati bine frunzele de leurda apoi tocatile marunt cu cutitul sau daca aveti un robot de bucatarie maruntiti-le cu acesta. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Puneti untul intr-un bol si cu un mixer spumati untul 2-3 minute pana cand obtinem un unt aerat. Adaugati sarea si leurda maruntita. Daca leurda a lasta multa zeama stoarceti-o inainte de a o adauga la unt.
Acest unt este perfect pentru sanvisuri, pus in congeletor si folosit la fripturi, in amestec cu branza etc.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.