Pastai scazute

2506
SHARE
loading...

pastai scazute
Pastaile scazute sunt preferatele mele in acest sezon, cele late si galbene iami.

In urmatoarele randuri va voi spune cum le pregatesc eu, am reteta de la mamaia mea.

1 kg fasole galbena lata
1 legatura de marar verde, o capatana usturoi
4 rosii maricele, 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 morcov, sare si piper dupa gust.

Iata cum le pregatesc:

In primul rans curat fasolea si o rup in 2-3 bucati, depinde cat de lungi sunt, apoi curat celelalte legume, ceapa si ardeiul se toca marunt, morcovul se taie rondele iar verdeata o tocam marunt. Am uitat de rosii, pe acestea le dam pe razatoarea mare.

Punem ulei la incins intr-o cratita destul de marisioara, apoi punem morcovul la sotat, in acest fel scoatem vitamina A si betacarotenul, acestea fiind solubile doar in grasime.

Dupa ce observam ca uleiul este mai galben iar morcovul si-a schimbat culoarea adaugam ceapa si ardeiul. Sotam 2-3 minute apoi punem pastaile spalate si adaugam apa cat sa le acopere bine, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte pastaile adaugam rosiile razuite.

Mai lasam pe foc pana s-au fiert si rosiile apoi adaugam verdeata si usturoiul, mai dam in 2-3 clocote si gata, se poate servi ca atare fiind o mancare de post sau ca si garnitura la pulpe de pui.
Foto: http://www.skytrip.ro/pastai-scazute-din-regiunea-ardeal-re-540.html

loading...