Paste siciliene

1117
SHARE
loading...

paste-siciliene
Dragi prieteni azi vreau sa va prezint o reteta recomandata de cate Jamie Oliver, foarte simpla si gustoasa, de paste treditionale din Sicilia.

Ingrediente:
500 g paste
50 ml usturoi
2 catei de usturoi
5-6 fileuri de anshoa in ulei
3 linguri pasta de rosii
300 ml apa
2 linguri de muguri de pin
2 linguri de stafide
6 linguri pesmet
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Puneti apa cu sare la fiert pentru paste.

Intre timp puneti o tigaie pe foc in care adaugati uleiul de masline si usturoiul feliat. Supa ce incepe usturoiul sa prinda culoare pe margini adaugati fileurile de anshoa si prajit pana cand se topesc fileurile.

Adaugati pasta de rosii si apa. Amestecati sa se dizolve pasta de rosii si lasati sa fiarba pana cand sosul a scazut si s-a ingrosat.

Adaugati muguri de pin si stafidele, sarea si piperul si mai lasati pe oc 1 minut.

In alta tigaie puneti pesmetul sa se prajeasca putin.

Fierbeti pastele conform timpului de pe ambalas, sicilieni folosesc taietei lungi si creti pe margine.

Dupa ce a fiert pastele se storc de apa si se pun in sosul de rosi. Se pune tigaia iar pe foc pentri 2 minute.

Se aseaza pastele pe farfurie apoi se presara pesment petse paste.
Serviti pastele firbinti.

loading...