Pizza in bianco cu ciuperci si ulei de trufe

836
SHARE

Aceasat pizza este o bunatate, desi pentru multi poate este ciuata, deoarece nu are sosul de rosii, sa stiti ca merita incercata.

Ingrediente:
Aluat pentru pizza reteta aici: http://www.reteteculinare.com.ro/aluat-pentru-pizza/
putina faina de malai pentru tapetat tava, astfel se sesprinde mai bine pizza
2 catei de usturoi
1 ceapa tocata solzisori si caramlizata cu usturoiul
1 lingura de ulei de masline
3-4 ciuperci proaspete
250 g mozzarella
1 cescuta de branza de capra
2-3 crengute de cimbru proaspat
1 crenguta de rozmarin proaspat
2 lingurite de ulei de trufe sau mai mult daca va place

Mod de preparare:

Pregatiti aluatul conform retetei apoi incingeti cuptorul la 200 de grade.
Cramelizati ceapa intr-un pic de ulei pana cand se inmoaie apoi mai lasati-o pe foc pana cand se caramelizeaza si devine maro auriu.
Dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in 2-3 in functie de cat de mare va este tava.
Intindeti o bucata de aluat pe o suprafata plana tapetata cu faina apoi puneti aluatul in tava in care ati presarat putina faina de malai grizata.
Puneti pents aluat ceapa caramelizata impreuna cu usturoiul, presarati brana de capra apoi mozzarela.
Spalati si tocati ciupecile felii apoi presarati ciuperci pesta pizza. Presaati frunzulite de cimbru si rozmarin.
Bagati tava in cuptorul incins pentru 10- 15 minute sau pana cand pizza s-a rumenit frumos. Stropiti pizza cu ulei de treufe si serviti-o fierbinte.