O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Pogacele cu pasta de ardei

Aceasta reteta nu este una de pogacele treditionala cu jumari este pe baza de ulei vegetal.

Ingrediente:
1 cana de lapte
1 cana de ulei
1 galbenus + 1 ou pentru uns
1 pachet drojdie instant 10 g
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
faina cat cuprinde

pentru umplutura:
pasta de ardei
1 lingura de ulei
piper si cimbru uscat.

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Dizolvati bine drojdia apoi lasati-o sa stea 5 minute.
Adaugati peste drojdie laptele, uleiu, galbenusul de ou si amestecati-le bine.
Adaugati si faina in ploaie. Cantitatea de faian difera in functie de ce cana folositi. Adauagti atat faina cat sa obtineti un aluat omogen nelipicios de o consistenta potrivita.
Dupa ce ati framantat aluatul bine stropiti-l cu ulei apoi il acoperiti cu folie alimentara si il lasati sa dospeasca 1 ora.
Dupa ce a dospit intindeti o foaie pe o planseta tapetata cu faina, de aporximativ 1/2 cm. Taiati crcuri cu o forma sau un pahar. Ungeti fiecare cerc cu pasta de ardei amestecata cu ulei piper si cimbru macinat. Taiati cercul din centru spre exterior doar o linie.
Luati o parte din aluatul taiat apoi rulati. Daca urmariti pozele imposibil sa nu va descurcati.
Se aseaza pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti pogacelele cu ou batut. Bagati tava in cuptor si coaceti pana cand pogacelele s-au rumenit bine.
In loc de pasta de ardei puteti folosi pasta de tomate si oregano, astfel obtinem pogacele cu gust de pizza.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.