Aceasta reteta nu este una de pogacele treditionala cu jumari este pe baza de ulei vegetal.
Ingrediente:
1 cana de lapte
1 cana de ulei
1 galbenus + 1 ou pentru uns
1 pachet drojdie instant 10 g
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
faina cat cuprinde
pentru umplutura:
pasta de ardei
1 lingura de ulei
piper si cimbru uscat.
Mod de preparare:
Puneti intr-un castron drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Dizolvati bine drojdia apoi lasati-o sa stea 5 minute.
Adaugati peste drojdie laptele, uleiu, galbenusul de ou si amestecati-le bine.
Adaugati si faina in ploaie. Cantitatea de faian difera in functie de ce cana folositi. Adauagti atat faina cat sa obtineti un aluat omogen nelipicios de o consistenta potrivita.
Dupa ce ati framantat aluatul bine stropiti-l cu ulei apoi il acoperiti cu folie alimentara si il lasati sa dospeasca 1 ora.
Dupa ce a dospit intindeti o foaie pe o planseta tapetata cu faina, de aporximativ 1/2 cm. Taiati crcuri cu o forma sau un pahar. Ungeti fiecare cerc cu pasta de ardei amestecata cu ulei piper si cimbru macinat. Taiati cercul din centru spre exterior doar o linie.
Luati o parte din aluatul taiat apoi rulati. Daca urmariti pozele imposibil sa nu va descurcati.
Se aseaza pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti pogacelele cu ou batut. Bagati tava in cuptor si coaceti pana cand pogacelele s-au rumenit bine.
In loc de pasta de ardei puteti folosi pasta de tomate si oregano, astfel obtinem pogacele cu gust de pizza.