Porchetta rapida din muschiulet de porc

1522
SHARE

porchetta-rapida-din-muschiulet-de-porc
Porchetta este un preparat treditional Italian, se serveste de obicei la sarbatori diferite festivitati. Porchetta se prepara dintr-un porc intreg dezosat, condimentat si apoi pus pe protap. Timpul de preparare este de catva ore bune si merita asteptarea pe deplin. Ceea ce va voi prezenta voua in aceasta reteta este o varianta mult mai rapida si se prepara doar din cotlet de porc.

ingrediente:
4 catei de usturoi + 2 capatani de usturoi
1 lingura de rozmarin proaspat maruntit (1 crengurta)
1 lingura de seminte de fenicul
1/2 lingurita fulgi de chily (optional)
1 1/2 lingurita sare
2 linguri de ulei de masline
1 1/2 kg cotlet de porc sau muschiult de porc
300 felii de bacon

Mod de preparare:
Puneti toate ingredinetele in afara de pulpa de porc si bacon intr-un mojar si zdrobiti-le bine pana cand obtineti o pasta.

Cotletul il taiati in asa fel incat sa obtineti o foaie groasa de 2 cm. Daca nu va pricepeti rugati un macelar sa o taie.

Intindeti pasta din mojar peste toata carnea apoi rulati. Puneti ruloul de carne deoparte, luati o folie alimentara si intindeti feliile de bacon apoi puneti ruloul in mijloc si cu ajutorul foliei imbracati ruloul de carne in bacon.

Infasurati porchetta in folia alimentara si bagati-o la frigider peste noapte sau cel putin 2 ore.

Cat timp sta carnea in frigider pregatim tava astfel: punem crengute de rozmarin in locul in care va sta carnea iar capatanile de usturoi le taiem in jumatate.
Dupa ce a stat in frigider scoatem carnea si o punem in tava peste crengutele de rozmarin, adaugam putina apa apoi o bagam in cuptor pentru 1 ora la 150 de grade.

Dupa ce s-a copt o lasam in tava 10-15 minute sa se odihneasca apoi o portionam.

Porchetta se poate servi rece ca si aperitiv sau calda cu garnitura de legume sau cartofi.