O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Portokalopita

Portokalopita
Portokalopita este o prajitura greceasca din foi de placinta cu aroma de portocala. Siropul de portocale si scortisoara tine prajitura moale si suculenta. Se prepara foarte usor si este delicioasa.

Ingrediente:
Pentru sirop:
400 g zahar
350 ml apa
sucul de la 1 portocala
1 lingurita de scortisoara

Prajitura:

1 pachet foi de placinta
3 portocale
5 oua
200 g iaurt
180 ml ulei de masline
100 g zahar
1 praf de copt

Mod de preparare:

Mai intai preparam siropul astfel:
Punem intr-o oala toate ingredientele inclisiv coaja de la portocala pe care am storso. Lasati sa fiarba 8 minute din momentul in care a dat in clocot apoi lasati siropul sa se raceasca complet.

Intre timp preparam prajitura:

Ungem o tava cu ulei de masline apoi rupeti fasii din foile de placinta direct in tava. Separat puneti restul de ingrediente in afara de portocale si mixati bine cu un mixer pana cand obtineti o compozitie omogena.

O portocala o taiati in jumatate si apoi felii subtiri iap la celelalte doua le radeti coaja si le stoarceti zeama.

Puneti coaja rasa si sucul de portocale in compozitia cu oua, mai mixati 1 minut apoi turnati compozitia peste foile de placinta din tava. Amesetcati compozitia cu foile de placinta rupte. Peste ele asezati feliile de portocala peste prajitura. Bagati tava in cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt prajitura scoateti tava din cuptor si turnati siropul rece peste prajitura. Lasati prajitura sa se raceasca complet apoi o portionati.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.