Prajitura cu lamaie si ricotta

1846
SHARE
loading...

Prajitura de lamaie si ricotta2
[adsense float=’left’]Prajitura cu lamaie si ricotta

Ingrediente:

Pentru blat
6 oua
200 g zahar
1 pastaie de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie
1/2 lamaie
100 g faine OOO
70 g amidon de cartofi
un pic de unt si faina pentru uns forma

Pentru crema

400 g ricotta (se poate folosi si branza dulce de vaca)
100 g zahar
1 lamaie
3 linguri de smantana dulce sau frisca

Mod de preparare

Ouale se separa in doua vase albusul in unul iar galbenusul in altul. In galbenus se adauga miezul de la pastaia de vanilie sau esenta, coaja rasa de la lamaie. Bateti galbenusul pana devine o spuma fina ca o crema. Separat amestecati faina cu amidonul.
Bateti albusurile spuma, iar cand supuma este tare luati 2-3 linguri si amestecati-le bine cu galbenusurile apoi adaugati restul de albus batut amestecand cu grija prin rasturnare cu o lingura in timp ce amestecati si faina cu amidon.
Ungeti cu unt o tava de 20×30 cm apoi presarati cu faina. Turnati compozitia in tava si nivelati cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma.
Introduceti tava in cuptor si coaceti 30-35 minute la 180 grade. Dupa coacere scoate-ti blatul pe un grilaj si lasati-l la racit.
Prepararea cremei: puneti intr-un vas ricotta, zaharul, coaja rasa de lamaie amestecati totul bine pana obtineti o compozitie cremoasa apoi adaugati smantana proaspata si amestecati bine, apoi bagati compozitia in frigider la rece.
Montarea prajituri se face asfel: Crema de ricota se pune peste blat, se niveleaza apoi se da iar la frigider 1 ora dupa care se taie in patratele decorata cu coaja de lamaie rasa.

loading...