Prajitura cu vanilie si spuma de fructe de padure de post

1909
SHARE


Prajitura cu vanilie si spuma de fructe de padure, este o bunatate simpla si rapida dedicata mamei mele.
Mama e o mare iubitoare de fructe de padure si cum suntem in postul pastelui iar ea posteste, m-am gandit sa-i fac o surpriza dulce cu ocazia zilei de 1 Martie.

Ingrediente necesare pentru Prajitura cu vanilie si spuma de fructe de padure de post

Ingrediente:

pentru blat, tava de 40/30 cm
600 ml apa
300 ml ulei
2 plicuri praf de copt
700 g faina
1 esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
400 g zahar

Pentru crema:

500 ml frisca vegetala
250 g fructe de padure congelate
150 g zahar
1 plic gelatina
50 ml apa rece
50 g zahar optional

Pentru decor: bombonele colorate

Mod de preparare

Blatul il pregatim astfel: preincalzim cuptorul la 180 de grade, punem toate ingredientele in bolul unui mixer si mixam 5 minute pana and obtinem o compozitie omogena.

Tapetam o tava cu hartie de copt apoi turnam compozitia in tava si nivelam cu o spatula, trantim tava de 2-3 ori de masa ca sa se aseze continutul, iar apoi o bagam in cuptor la copt 35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cat timp blatul se coace, ne ocupam de fructele de padure pe care le tragem la tigaie impreuna cu zaharul.
Punem tigaia pe foc potrivit amestecam putin si din momentul in care incepe sa fiarba, lasam 3 minute apoi oprim focul si lasam fructele sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Cand blatul si fructele s-au racit incepem sa pregatim crema.

Punem gelatina in cele 50 ml de apa rece la hidratat.

Dupa ce s-a hidratat, o punem in cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde (amestecam bine cu o lingurita pana cand se topeste bine gelatina).

Punem frisca in bolul mixerului si mixam pana cand devine tare si pufoasa, adaugam fructele trase la tigaie si mixam tot timpul.

Gustati crema si daca vi se pare ca nu este destul de dulce pentru gustul dumneavoastra, adaugati cele 50 de grame de zahar pudra (eu nu l-am adaugat).

Cand s-au amestecat bine fructele cu frisca, adaugam gelatina si mixam inca 30-40 de secunde pana cand gelatina s-a incorporat in crema.

Scoatem blatul din tava, dam deoparte hartia de copt apoi il asezam pe un platou sau pe dosul tavii in care l-am copt.

Punem crema peste blat si nivelam frumos dupa care presaram bomboanele colorate.

Va doresc Pofta Buna!