Pui cu lamaie

1647
SHARE

pui-cu-lamaie
Azi avem Pui cu lamaie la pranz alaturi de o salata mare. Aceasta retata isi are originile in Italia mai precis in Santa Marinella, cel putin acolo am preparato eu prima data sub stricta supreveghere a unui mare bucatara Chef Renzo.

Ingrediente:
8 pulpe de pui intregi
150 g faina
50 ml ulei de masline
3 linguri de unt
1 ceasca de supa de pui aproximativ 250 ml
Sucul de la 2 lamai medii
1 lamaie taiata felii
1 legatura de partunjel verde
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecati faina cu sarea si piperul, apoi inveliti pulpele de pui in faina. Intr-o tigaie mai mare puneti 1/2 din uleiul de masline si 1 lingura de unt, lasati sa se incinga apoi adaugati 4 pulpele de pui. Lasatile sa se prejeasca bine pe ambele parti pana cand capata o culoare galben maronie.
Dupa ce s-au prejit pulpele scoatatei-le pe un platou, adaugati in tigaie restul de ulei de masline si unt apoi puneti pulpele ramase, prajiti-le si pe acestea.
Dupa ce s-au prejit si a doua tura de pulpe punti in tigaie si pulpele de pe polatou, adaugati supa de pui si zeama de lamaie. Lasati sa fiarba la foc mediu pana cand sosul a scazut la jumatate si devine mai gros si lipicios.
Gustati sosul apoi potriviti-l de sare si piper. Adaugati feliile de lamaie si patrunjelul verde apoi serviti pulpele fierbinti.